Voittajien arvonta

Lopulta yhteys päästä päähän muodostuu, ja paketit kulkee vinhasti puoleen ja toiseen. Loppukäyttäjä, ihminen, ei vain vieläkään oikein tiedä, että kenen kanssa hän juttelee. On tulosta ja menosta, ja hippulat vinkuu kun sivua ja kuvaa siirtyy etäältä ja kaukaa ihmisen lähelle, koneelle skriiniä täyteen. Ihminen ei edelleenkään tiedä mistä tulee ja mihin menee. Arpajaiset käy täysillä, kun ihminen vain ottaa ja katselee miten sattuma toimii.

Kun sivu on haettu, kun palvelin vastaa OK ja nukahtaa, alkaakin villi ja sopimaton jälkishow. Riettaasti kuin pellolla kirmaileva kiimainen hevonen, käyttäjän tietokone alkaakin ottaa käskyjä muualta. Käyttäjä luulee, että käyttäjän rooli on käyttää ja muut vain on ja ihmettelee. Vähän hän tietää siitä mitä ihmisen osaan kuuluu, kun skriini ottaa vallan, kun skriinin takana piileskelevät ottavat vallan.

Riehaantunut tietokone ottaa ja lähtee tempomaan, sinne tänne, kun palvelin yhtäkkiä käskeekin käyttäjää. Menee raukka ottamaan ihmiselle kertomatta, yhteyttä tuonne ja tuonne, eikä malta edes kertoa ihmiselle mitä tapahtuu. Ihminen luulee toista, mutta sattumalta, hänen kannaltaan, tapahtuukin jotain ihan muuta.EuroMillions_tickets

Tieto jalostuu koneessa, ja verkostoista tulee olemisen uusi muoto. Valta ujuttaa itsensä koneen ja palvelimen väliin, vuotamaan tietoa hallitusti hallituksille, jotta valta on ja pysyy, eikä ihminen liiaksi pääse iholle. Ei ollut voittoarpaa tällä kierroksella, ihminen harmittelee, kun sivut on haettu eikä mitään löytynytkään. Tieto kuitenkin meni ja kirstu vilahti, sellaista on kun suvereeni voittaa aina. Ihminen jää odottamaan, koettamaan vielä uudestaan, jos arpa olisi sittenkin myöden.

Tietoverkko ja globaali nimiavaruus järjestää globaaleita arpajaisia, joihin ihminen voi osallistua kuin kantaa kortensa kekoon. Vaikka asiat toimivatkin suunnitellusti, käyttäjälle, jonka silmät on peitetty, on tarjolla vain arpaa ja lähinnä hutiosumia — mutta suvereeni istuu ja myhisee, onhan valta se joka lisääntyy, kun tietoa, paketteja ja daattaa kerääntyy, ja valta saa tiukemman oteen.

Vain arpomalla voi voittaa, ja siltikin ihmisen, loppukäyttäjän, rooliksi ja asemaksi jää aina vain osallistua arpajasiin, käydä kasinolle kantamassa roposiaan, ja silti vain suvereeni voittaa.